Aperitiv cu dovlecei

Un mod inedit de a prepara și consuma dovlecei, este și acest aperitiv care are puține ingrediente și se pregătește fără dificultate.

Vitaminele conținute atât în coajă precum și în miez, printre care  B1, B9, magneziu, siliciu, zinc, fier, calciu și conținutul mare de apă, sunt suficiente motive de a include dovleceii în alimentație.
Alegeți dovlecei fragezi pentru a putea fi folosiți cu tot cu coajă.

Ingrediente:
3-5 dovlecei
2-3 ouă
150-200 g cașcaval sau mozzarella
25 g făină
25 g pesmet
25 g mălai
30 g parmezan
sare, doar dacă mai este nevoie.

Pregătește forma pentru cuptor cu hârtie de copt unsă cu ulei. Cuptorul se încălzește la 175 de grade.
Pune  toate ingredientele pe masa de lucru. Spală foarte bine dovleceii, taie capetele, îi dai pe răzătoare, îi sărezi și îi așezi într-o strecurătoare pentru 15 minute. Rade cașcavalul și îl combini cu ouăle, făina, mălaiul, pesmetul și dovleceii foarte bine storși de zeamă și omogenizează bine. Dacă folosești mozzarella,o feliezi, nu o razi.
Sărează și condimentează după gust, așează compoziția în formă și coace pentru 15 minute. După acest timp presară parmezan și continuă coacerea încă 5-7 minute, să aibă o crustă ușor aurie. Este deosebit de gustos atât cald cât și rece.
Feliază și șervete!