Arome de toamnă
Oficial, a venit toamna! Noi am pregătit o prăjitură delicioasă.
Prăjitura este foarte versatilă și ușor de pregătit. Se poate servi ca atare, cu felii de portocale sau unsă cu gem/magiun de prune și ornată cu miez de nucă fin măcinat.
Dacă o coci în formă guguluf, pentru un aspect special, gazează prăjitura cu ciocolată albă sau cu neagră.
Lasă imaginația să lucreze pentru ochi și papilele gustative!
7 buc. ouă
175 g zahăr de flori de cocos
175 g făină
100 – 150 g miez nucă, mărunțit grosier
50 g unt topit și răcit
50 ml ulei de cocos
300 – 400 g dovleac copt (rece)
1 plic praf de copt
1 praf de sare
coajă rasă de lămâie, portocală
vanilie, scorțișoară, zahăr vanilat
Pregătește toate ingredientele și preîncălzește cuptorul la 180 grade.
Forma în care va fi coaptă prăjitura se pregătește cu hârtie de copt, unsă cu ulei. Eu am uns hârtia cu ulei de cocos și am tapetat cu alune mărunțite.
Dacă folosești formă de guguluf, poți să o ungi cu unt și tapetezi cu alune/nuci mărunțite.
Într-un bol încăpător se pun toate ingredientele, fără făină, praf de copt și grăsimi. Cu un Blender vertical se omogenizează foarte bine, după care se adaugă untul topit și uleiul. Se continuă mixarea până devine o compoziție omogenă, cremoasă.
Se adaugă faina amestecată cu praful de copt și se amestecă ușor cu o lingură de lemn.
Se răstoarnă în formă, se coace până trece testul cu scobitoarea.
Se porționează și servește complet rece.
Am fost ajutată de Ilhan-Mihail la nuci… Erhan-Gabriel mi-a spus ca vrea sa citească…
Notă: pentru plus de “pufoșenie”, este ideal să bați albușurile separat și să le combini cu amestecul de gălbenuș cu dovleac, la sfârșit adaugă faina și praful de copt.
Nucile coapte înainte de utilizare, dau un gust deosebit.
Dacă folosești zahăr alb, culoarea prăjiturii va fi un galben foarte apetisant.