Bătrânețea poate să aștepte!

Imagine de pasja1000 de la Pixabay

” Unii oameni indiferent cât de bătrâni sunt nu își pierd niciodată frumusețea.  Au mutat-o din fețele în inimile lor.” – Martin Buxbaum

Probabil ai sesizat și tu cât de diferit pot arăta două persoane de aceeași vârstă. Există câteva principii de bază care contribuie la “oprirea” îmbătrânirii, sau dimpotrivă, nerespectarea lor pot duce la îmbătrânire prematură.

S-au scris multe rânduri despre principiile de viață respectate de femeile care par să nu îmbătrânească, o dată cu trecerea timpului. Părerile sunt împărțite, dar s-a reușit cumva efectuarea unei “liste” cu un minim de principii, întâlnite la aproape toate persoanele care “uită să îmbătrânească”.

Digestia – fă-ți un mod de viață din urmărirea digestiei. Este mai mult decât vitală eliminarea constipației, care este o adevărată otravă pentru întreg organismul. Consumul adecvat de legume și fructe proaspete, consum suficient de apă de calitate, care să asigure Ph-ul optim, sunt indispensabile pentru funcționarea optimă a intestinelor.
Ingerarea de 20-30 ml apă /kg corp/zi,  asigură hidratarea corespunzătoare.
Disciplina orelor de somn – prin respectarea unui program de somn, adormirea la aceeași oră, dai voie organelor interne să se relaxeze, îi asiguri creierului “front de lucru” pentru ștergerea a tot ceea ce este inutil.
Știi că nesomnul are efecte negative și asupra părului, nu doar pentru ten?
Mult aer proaspăt și băi cu sare – pentru sănătate și frumusețe aerul proaspăt este magic. Plimbări în aer liber, încăperi bine aerisite, în special iarna, băi calde cu sare, sunt deprinderi nelipsite pentru sănătate și frumusețe.
Vitamine – iarna, aportul de vitamine se obține nu din zarzavaturi și legume crescute în solar, ci din fructe uscate. Caise, mere, stafide uscate, sub formă de ceai, compot, combinate cu fulgi de ovăz, pentru un început de zi reușit.

Produsele minune menționate de Pratt, pentru a uita de bătrânețe și oboseală, pentru porția zilnică de sănătate sunt: afine, broccoli, portocale, fulgi de ovăz, iaurt, dovleac, somon, soia, curcan, roșii, ceai verde și negru, nuci.
Starea spirituală și mentală – evită emoțiile urâte, râzi cu poftă, fii prietenos, fii activ și bătrânețea va avea chip frumos.
Gât, brațe, mâini – sunt cele care “trădează” vârsta , dacă sunt omise de la îngrijire, sau nu li se acordă același ritual consecvent ca la ten.

“Elixirul tinereții” – un preparat care se pare că întărește puternic celulele și ar trebui consumat începând de la 30 de ani, are următoarele ingrediente:

200 g mușețel
100 g imortelle
100 g sunătoare
100 g muguri de mesteacăn

Se amestecă plantele de mai sus cu 0.5 l apă caldă, după infuzare se strecoară.
Se consumă un pahar de infuzie cu o linguriță de miere seara înainte de culcare și dimineața cu 1/2 oră înainte de masă, timp de o lună.

Notă: discută cu medicul tău  înainte de a urma o dietă, chiar dacă este cu ceaiuri.!

” Ai grijă de creierul tău. Fața o mai repari cu fond de ten.” – Anonim

 

 

 

 

 

Surse:
https://mesajeinspirationale.com/sase-principii-de-baza-ale-femeilor-care-nu-imbatranesc/

https://femeide10.ro/iata-cum-poti-arata-fabulos-dupa-50-de-ani/

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://eustiu.com/sanatate-si-frumusete/femeia-ingrijita-arata-mai-tanara-30-de-trucuri-sanatoase-ca-sa-arati-mai-tanara-dupa-45-de-ani/amp/&ved=2ahUKEwiAh-7fnbDxAhU8_7sIHZr9CEkQFjANegQICBAC&usg=AOvVaw3cyCWs2IQSLz9UECKak_UR&ampcf=1&cshid=1624537156924

Sfaturi sunt pentru un grup restrâns de persoane (părerea mea) :
https://povestiri.net/sfaturi/6-sfaturi-de-la-o-frantuzoaica-cum-sa-arati-tanara-si-dupa-50-de-ani/