Budincă cu brânză “bogată”
400 g brânză proaspătă 6 %
150 g iaurt
100 g stafide
70 g griș
50 g făină
30 g amidon
20 g praf de copt
2 banane
2 ouă
o lingură cu smântână grasă
un praf de sare
esențe: vanilie, coajă de lămâie și portocală (sau ce preferi)
sirop de agave, de arțar, sau zahăr pentru îndulcire suplimentară (dacă este nevoie)
câteva fructe proaspete pentru decor și culoare (opțional)
fulgi de cocos pentru tapetat (opțional)
unt de cocos pentru uns forma
Pregătește toate ingredientele, tapetează forma în care coci budinca și setează cuptorul la 180 grade, pentru încălzire.
Pasează bananele cu furculița, adaugă un praf de sare, esențele, ouăle bătute bine și omogenizează.
Amestecul rezultat îl combini cu restul ingredientelor și amesteci foarte bine.
Faina împreună cu praful de copt, grișul și amidonul se amestecă amplu, cu o paletă, în compoziția rezultată.
La final se adaugă stafidele (pot fi uscate sau înmuiate cu apă caldă și scurse bine).
Răstorni compoziția în tava pregătită cu hârtie de copt, unsă cu unt și fulgi de cocos (sau susan, nuci, ce preferi), faci un decor de fructe proaste, zmeură, mure, afine și introduci în cuptorul încins.
Se coace până trecere testul cu scobitoarea și are culoare aurie.
Se porționează după răcire completă. Am servit-o acompaniată de sirop de arțar.
Notă: fructele proaspete pot mări timpul de coacere, (prin umiditatea lor), trebuie să le folosești cu moderație sau le excluzi.
Pot fi adăugate după primele 15 minute de coacere, pentru a evita umiditatea excesivă.