“Fistichiu” – fără fistic

Știai că avocado, în prăjituri, poate înlocui cu succes untul?

Am încercat un desert versatil, bun de servit atât la gust(are) cât și la mic dejun. Cu căpșuni sau cu suc de portocale, cu miere lângă un ceai, orice ai alege, nu dai greș!

Ingrediente:
1 avocado bine copt
200 g brânză de vaci 6%grăsime
150 g iaurt grecesc 10% grăsime
75 g amidon alimentar
45 g griș
30 g făină

3 lingurițe cu dulceață de cireșe amare (îndulcită cu must) – opțional
3 lingurițe sirop de agave
1 plic zahăr vanilat
1 plic praf de copt
zeama de la 1/2 lămâie
150-200 g alune tocate grosier (se găsesc în comerț)

Pregătește forma în care coci prăjitura, cu hârtie de copt umezită și bine stoarsă, peste care așezi în strat uniform, jumătate din cantitatea de alune.
Setează cuptorul la 175 grad pentru încălzire.

Într-un bol încăpător zdrobește bine avocado cu zeama de lămâie și sare.
Omogenizează foarte bine și adaugă brânza și iaurtul. Combină cu praful de copt. În amestecul rezultat adaugă restul ingredientelor din listă, cu excepția “făinurilor” și omogenizează. Amidonul, grișul și faina se adaugă la final și se omogenizează foarte bine compoziția. Răstoarnă în formă, peste alune, iar deasupra împrăștie uniform restul alunelor tocate.

Se coace pana trece testul cu scobitoarea. Se lasă la răcit pe un grătar, după ce a fost înlăturată hârtia de copt.

Dacă vrei să te bucuri de culoarea superbă “fistic”, nu combina cu dulceață, dar adaugă mai mult sirop de agave.
Eu am dorit să evit zahărul, de aceea am folosit alternative mai prietenoase.
Cu siguranță poți folosi zahăr, tu decizi ce folosești, cât să fie de dulce.