Fructe și biscuiți
Delicioasă și sănătoasă, timp scurt de preparare, versatilă, așa pot descrie prăjitura fără coacere de mai jos.
Am făcut acest desert rapid, cu ingredientele din cămară, cu intenția de a nu folosi zahăr, lapte, ouă, unt, făină. Poți exclude alunele și înlocui cu nuci fin măcinate, sau ce îți place.
Sunt sigură că poate fi făcută și cu alte fructe, combinații, arome.
Dacă ai timp și nu te deranjează să folosești zahăr, pregătește o cremă de vanilie, vezi rețeta de pe Savori Urbane, este delicioasă!
Ingrediente folosite de mine sunt cele din poză, am folosit 30 biscuiți, câte 15/strat, într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt.
Biscuiții folosiți sunt Leibniz, sunt și integrali, dar pe piață găsești multe sortimente. Alege unii de calitate!

Îmi place aroma de vanilie bourbon, pliculețe cu conținut lichid, în combinație cu coajă rasă de lămâie și portocală (am pregătit din citrice netratate, păstrez în borcan ermetic la frigider, cu baton de vanilie și zahăr).Budinca am preparat-o cu 400 ml de lapte condensat, am îndulcit cu puțină miere la sfârșit, nu am respectat instrucțiunile de pe plic.
Cantitățile menționate sunt fără coajă.
Ingrediente :
500 g mere cât mai dulci
300 g banane bine coapte
30 bucăți de biscuiți Leibniz
1 linguriță cu zeamă de lămâie
1 plic vanilie bourbon
coajă rasă de lămâie și portocală
400 ml lapte de cocos
1 plic budincă
alune mărunțite și zmeură pentru decor.
Pregătește forma în care vei monta prăjitura cu hârtie de copt și așează primul rând de biscuiți.
Curăță merele și banane, le dai pe răzătoare și le călești în vas anti-aderent, fără nimic altceva.
Când nu mai au lichid, sunt gata!
Amestecă cu vanilie și coaja de citrice. Eu nu am îndulcit cu nimic, gustul era perfect așa.
Dacă vrei mai dulce, folosește ce îți place, miere, agave, etc.Pregătește budinca cu lapte de cocos (la final am îndulcit cu puțină miere).
Montarea prăjiturii:
Peste stratul de biscuiți din tavă, toarnă mai mult de jumătate din cantitatea de budincă și acoperă bine biscuiții, fără să se miște excesiv.
Deasupra întinde bine toată cantitatea de mere și banane.
Așează încă un strat de biscuiți și restul de budincă, întinde uniform, aranjează marginile, decorează cu alune și pune la frigider pentru minim o oră.
Se porționează foarte ușor, poate fi decorată cu stropi de ciocolată sau fructe glasate cu ciocolată.
Am folosit zmeură, este preferată de ambii copii.