“Galben intens”

Pentru zile de weekend și nu numai, încearcă această prăjitură care te va cuceri cu aromele ei bogate!

Am folosit zahăr, dar sunt sigură că poți folosi sirop de agave sau banane foarte bine coapte pentru îndulcire. Dacă vrei o notă mai festivă, poți să te joci cu glazură de ciocolată sau glazură de carob, după ce prăjitura este coaptă. Cantitățile menționate sunt pentru o tavă mare:/40/30/8 ; folosește doar jumătate din ingrediente și o formă potrivită, pentru porție mai mică. Dacă faci prăjitura în formă rotundă, va fi “felie de tort”. Ai în vedere ce ingrediente folosești/combini, pentru a nu schimba foarte mult gustul ingredientului principal – dovleac copt.

400 g dovleac copt  / 8 ouă / 600 g făină / 140 g unt / 240 g zahăr / 30 g praf de copt / 150 g alune mărunțite / 2 mere / 30 g zahăr brun / sare / scorțișoară / coajă rasă de lămâie / esență de vanilie.

Setează cuptorul la 170 grade pentru pre-încălzire și pregătește forma de copt cu hârtie de copt unsă cu unt și tapetată cu alune mărunțite grosier. Dacă preferi nuci sau caju, poți renunța la alune. Făina trebuie să o amesteci cu praful de copt și să o cerni. Untul se topește, dar nu se folosește fierbinte. Merele care le-am folosit deasupra sunt Golden, le-am feliat prin răzătoare; dacă vrei să le feliezi manual, să nu fie foarte groase.

Într-un bol sparge ouăle, adaugă sare și zahăr, mixează bine. După omogenizare adaugă untul topit, continuă să amesteci și combină cu dovleacul bine pasat și aromele preferate. Peste amestecul omogen adaugă făina cu praful de copt, amestecă foarte bine și așează compoziția în forma de copt pregătită anterior. Deasupra așează felii de măr și zahărul brun. Coace până are o culoare aurie și trece testul cu scobitoarea. După răcire completă de feliază și pudrează (dacă preferi).