Prăjitură “All season”

Mic dejun sau gustare, de la cel mai mic la cel mai mare!
O prăjitură sățioasă, savuroasă, pentru întreaga familie!

5 banane bine coapte
5 ouă
300 g făină
1 plic praf de copt (eu folosesc bio, are 17 g)
70 ml unt de cocos (lichid)
15-20 buc căpșuni tăiate 1/2
1 lingură unt de arahide
3-5 lingurițe sirop de agave
4-5 linguri semințe de susan coapte
Un pumn de nuci pecan tăiate grosier
O linguriță coajă rasă de lămâie și portocală
Un praf de sare și unul de scorțișoară.

Pregătește toate ingredientele și încălzește cuptorul la 180 grade.

Semințele de susan se coc într-o tigaie pe aragaz, pentru plus de savoare (opțional).

Forma în care coci prăjitura o tapetezi cu unt și un strat subțire, uniform de semințe de susan coapte. Restul semințelor le introduci în prăjitură.

Într-un bol încăpător mixează foarte bine bananele și adaugă restul ingredientelor, fără făină și praf de copt.
În compoziția de banane și ouă pune faina amestecată cu praful de copt, omogenizează bine totul și răstoarnă în forma de copt, (poate fi și formă de chec).

După 15-20 de minute, poți decora (opțional) cu căpșuni sau alte fructe care nu necesită coacere îndelungată.
Se continuă coacerea până trece testul cu scobitoarea (timpul diferă în funcție de cuptor).

Când este coaptă, o desprinzi ușor de margini, aștepți 5-7 minute și o scoți cu grijă, să nu se rupă, pe un grătar.

Se feliază rece și se servește cu fructe proaspete sau miere, iaurt, după poftă și imaginație.

Tips: tava se presară cu semințe sau nuci pisate, pentru a evita lipirea; dacă nu îți place, pentru siguranță, folosește hârtie de copt.