Prăjitură cu foi de clătite
8-10 foi de clătite (am folosit din comerț, marca Mega Image)
200 g brânză proaspătă 6% grăsime
100 g smântână
1 ou
1 banană
2 pliculețe zahăr vanilat
1 lingură griș
1 praf de sare
Pentru crema de brânză se amestecă toate ingredientele menționate mai sus (fără banană).
Cuptorul se încălzește la 170 grade.
Foile de clătite le-am pregătit conform indicațiilor de pe ambalaj.
O formă de chec se unge cu unt (am folosit de cocos), se îmbracă cu foi de clătite, se adaugă crema de brânză, peste se așează 2 clătite împăturite pe jumătate, iar deasupra se așează felii de banană.
Se acoperă cu strat de clătite după preferință (dar nu prea gros), peste care se așează un mix dintr-un ou bătut cu 2 linguri de lapte și se introduce în cuptor, până trece testul cu scobitoarea (circa 30 minute).
După coacere se răstoarnă ușor pe un grătar și se lasă la răcit.
Glazură de mere
3-4 mere se curăță de coajă și sâmburi, se taie cubulețe și se călesc 50 g unt și 100 g zahăr într-un vas anti-aderent, până sunt bine înmuiate și sucul absorbit. Se adaugă esențele preferate (cu moderație), când sunt reci se mixează foarte bine în blender.
Glazura se așează peste prăjitura rece, peste glazură am adăugat migdale proaspăt măcinate și câteva migdale în glazură de fistic (pentru decor).
Pentru decor folosiți ce vă place, dar să fie în armonie cu prăjitura și glazura de mere…