Prajitură *double red*

Fructe răcoritoare pentru zile caniculare…

Zmeură, vișine, blat pufos și vanilat, un cub de ciocolată, ideal pentru weekend și caniculă.

Încălzește cuptorul la 180 de grade după ce ai curățat și pregătit fructele, și ai toate ingredientele la îndemână.

Tava mare de la aragaz se tapetează cu un pachet de unt și 100 g zahăr (eu am folosit zahăr din flori de cocos). Peste acestea se adaugă 700 – 1000 g vișine fără sâmburi și se introduce tava în cuptorul încălzit pentru 10-15 minute.

Se pregătește blatul din 8 ouă, 200 g zahăr, 200 g făină un praf de sare și vanilie, coajă rasă de lămâie (aromele preferate, dar cu moderație). Blatul poate fi făcut prin separarea albușurilor de gălbenuș-uri (recomandat, iese mult mai aerat, pufos), sau bătute ouăle întregi cu zahărul, se adaugă făina, se omogenizează și se toarnă peste vișine. Deasupra, pe blat, fără să o apăsăm, se adaugă zmeura curățată, bine scursă și se continuă coacerea până la testul cu scobitoarea.

 

 

Așa arată înaite să fie răsturnată, după ce timpul de coacere s-a scurs. Se desprinde ușor de pe margini și se răstoarnă pentru răcire. Acum vișinele își arată fața…

 

 

Se porționează doar rece. Deasupra poate fi decorată după preferințe, dar este foarte bună așa cum o vezi. Eu am presărat câteva nuci pecan sfărâmate, mai mult pentru decor.