Povețe și diete

Timpul, acest prieten și dușman, pentru mulți dintre noi, este adesea la limită sau inexistent pentru unele activități în defavoarea altora. Îmi era dor să scriu! Blogul este activitatea mea de suflet, dar tot de suflet este și facultatea, iar tot sufletul este dedicat meserii mult iubite – aceea de mamă! Prin eliminare, sau auto-eliminare, am rămas fără timp pentru postări pe blog …

“Mamele și copiii lor sunt într-o categorie specială. Nu există legătură mai puternică în întreaga lume. Nicio dragoste atât de instantanee și iertătoare”. Gail Tsukiyama

Pentru că pe 1 februarie 2022 va fi Lună Nouă, această etapă este benefică noilor începuturi, este benefică renunțării la vicii, la persoane toxice, la demararea schimbărilor cu impact pozitiv asupra calității vieții, m-am decis să scriu acest articol cu diete de reglare a greutății corporale, dar și sfaturi pentru întreaga viață.

Reputatul și longevivul chirurg rus dr. Fedor Grigorievici Uglov, era de părere că speranța de viață depinde de fiecare persoană în parte. Credea că un om poate să trăiască un secol dacă încearcă. A demonstrat aceasta prin exemplul vieții sale. A reușit să se mențină activ până la vârsta de 103 ani, urmând câteva reguli simple de viață.
Pentru a trăi mult, este nevoie de multă mișcare și evitarea obezității. Este importantă activitatea fizică, dar și cea intelectuală. O persoană trebuie să renunțe complet la alcool și tutun, dacă suferă de aceste vicii. În urma unei cercetări a ajuns la concluzia că toate organele sunt vătămate de consumul de alcool, dar mai ales creierul .Mâncarea trebuie să fie limitată.

Sunt indicate cel puțin 7 ore de somn pe noapte.

Dieta propusă de reputație medicală, trebuie să urmeze 10 zile, timp în care se consumă doar alimentele menționate. Hidratare zilnică cu apă sau ceai neîndulcit, nu sucuri, calculând cantitatea de lichid între 30 și 50 ml apă/kg corp. Monotonia poate fi un dezavantaj dar, dieta garantează pierderea între 3-5 kg ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​ ​în 10 zile . Dieta nu poate fi repetată mai devreme de 2 luni. La reluarea stilului de viață, după finalizarea dietei, atenție la cantitatea alimentelor ingerate!

Mic-dejun
Dimineața se bea o ceașcă de ceai negru sau de cafea naturală fără zahăr, după care se consumă un sau fiert tare și 8 prune uscate (hidratate în timpul nopții). Tips : apa în care s-au hidratat prunele o poți bea simplă sau cu tărâțe de grâu, în cazul în care ai probleme de constipație sau vrei să ajuți colonul.
Prânz
La amiază, se consumă 200 g de carne de pui fiartă, pește sau carne de porc slabă și100 g de varză proaspătă sau fiartă sau 1 morcov și 1 portocală.
Gustarea dintre mesele principale constă în 30 g de cașcaval sau brânză tare, 1 măr și 1 portocală.
Cină
La masa de seară se mănâncă 1 pahar de chefir sau lapte acru (natural).

♦♦♦
Dacă vrei mai multă inspirație pentru diete și trucuri de reglare a greutății, poți inspira din link-urile de mai jos:
https://www.formula-as.ro/2020/10/01/retete-de-slabit -cu-mere-dovleac-si-prune/
https://www.romaniatv.net/ce-sa-pui-in-cafea-in-fiecare-dimineata–ca-sa-slabesti-secretul-consta-in- aceste-ingredientr_6149928.html
NU UITA! Pierderea în greutate se realizează relativ ușor! Menținerea greutăți este PROVOCAREA!
♦♦♦

UNSPREZECE SFATURI PENTRU VIAȚĂ

Acestea sunt cele mai importante principii de viață ale acestui medic ilustru și om excepțional, să ne inspirăm!

Îndemnul de a iubi se regăsește foarte des în sfaturile sale.

1. Iubiți-vă patria-mamă și protejați-o. Fără rădăcini adânci, cineva nu poate trăi mult.
2. Iubiți-vă munca și ceea ce lucrați.
3. Învățați să vă controlați. Nu vă descurajați niciodată.
4. Iubiți-vă familia și fiți dispuși să răspundeți de ea.
5. Aveți grijă de greutatea normală. Nu mâncați prea mult.
6. Fiți atenți la condus. Șoseaua este cel mai periculos loc.
7. Nu vă temeți să mergeți la medic în timp util.
8. Feriți-i pe copii de muzica modernă (rock) și de televizor în general – provoacă teamă, excitație inconștientă și afectează         negativ psihicul și sănătatea fizică.
9. Durata vieții noastre depinde de noi înșine.
10. Faceți binele.
11. Oameni, iubiți-vă!

„Unde este iubire, acolo este viață”. Mahatma Gandhi 

* Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest blog au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicală. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe să curățați sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.

Sursa: https://lataifas.ro/ganduri-idei-citate/125352/dieta-celui-mai-longeviv-chirurg-din-europa-si-sfaturi-esentiale-de-viata-dr-fedor-grigorievich-uglov/