Prăjitură cu căpșuni și brânză proaspătă

700 g căpșuni
100 g zahar (din flori de cocos am folosit)
50 g unt

Blat
600 g brânză proaspătă 6%grăsime (Covalact, am folosit)
2-3 linguri zahăr alb
3 ouă
3 linguri griș
1 lingură amidon alimentar
1 praf de sare
1 praf de praf de copt (opțional)
Mirodenii după gust, dar nu exagerat, să nu “acopere” gustul căpșunilor

Căpșuni pentru decor – după preferință.

Se încălzește cuptorul la 180 grade.

O tavă cu pereți puțin înalți (10/15/5), se unge cu unt, se adaugă zahărul de cocos (sau normal) și deasupra căpșunele tăiate rondele. Se lasă în cuptor pană căpșunele sunt bine înmuiate ( 15-20 min), depinde de cuptor.
Pentru blat se amestecă bine toate ingredientele.

Când căpșunele sunt gata, se scot din cuptor, se așteaptă 2 minute și se toarnă compoziția de brânză.
Se coace până trece testul cu scobitoarea.
Se scoate și se răstoarnă (dacă rămâne pe tavă se ia cu lingura și se așează pe prăjitură).
Se decorează când este complet rece, cu căpșuni sau după preferință.

Se porționează doar rece.